Snappy over de vloer

Snappy verzorgt in-house workshops en trainingen voor mensen die zich willen bekwamen in het schrijven van persberichten. Een workshop neemt één dag in beslag. Er wordt theorie behandeld en veel geoefend.

De workshop

De deelnemers leren de basisbeginselen van het journalistiek schrijven. Ook wordt uitgebreid ingegaan op het thema ‘nieuwsselectie’. De deelnemers leren zo denken en keuzes maken als een journalist.

Tijdens de oefeningen wordt de theorie in de praktijk gebracht. Er wordt individueel of in kleine groepjes een casus behandeld. Kernvragen daarbij zijn: 1) wat is het nieuws? en 2) hoe bouw ik het nieuwsbericht op?

De ‘nazorg’

Theoretische kennis is belangrijk. Maar het maken van effectieve persberichten is toch vooral een kwestie van veel ervaring opdoen. Workshops van Snappy worden daarom opgevolgd door ‘nazorg-besprekingen’. Doel van zo’n bespreking is dat de workshop-deelnemer feedback krijgt op een persbericht van eigen hand. On-the-job-training dus. Dat kan in-house bij jullie op kantoor, maar ook online, via e-mail en/of Skype.

Meer weten over de workshops ‘persberichten schrijven’ of liever een training op maat? Bel 085-8768874