Autocar wil meer zijn dan een automagazine

’s Werelds eerste autotijdschrift, het Britse Autocar komt naar Nederland. Hier wordt het tijdschrift door Currus Media uitgegeven. Aan het roer staat, met ingang van september, hoofdredacteur Roland Tameling. Het merk wil zich nadrukkelijk breder profileren dan alleen als autotijdschrift.

Het magazine is slechts één van de activiteiten van Autocar. Het merk wil nadrukkelijk ook inzetten op activiteiten als events en gaming, zo laat de Britse voorman Jim Holder in een persbericht weten. Dat zou volgens de uitgeverij de eerste activiteit in Nederland moeten zijn.

Persberichten

Tameling is deze maand aangetreden als freelance hoofdredacteur. De voormalige autojournalist van Autoweek heeft grote plannen voor Autocar. Het mediamerk wil een aantal dingen helemaal anders doen dan de concurrenten. Dat geldt zowel voor de vorm als voor de inhoud. Dat is ook te zien aan de wijze waarop het bedrijf haar eigen persberichten uitstuurt. Persberichten gaan niet alleen op schrift de wereld in, maar ook als video’s.

Brits autotijdschrift naar Nederland

©Ralph Hagen

Online is belangrijk in de formule. “We richten ons vooral op video, sociale media en evenementen. Het maandelijkse magazine zien we eigenlijk als extraatje, dat je cadeau geeft aan jezelf of een andere autoliefhebber.”

Lezerspubliek

Verder gaat Autocar op events in gesprek met lezers. “Ik wil het lezerspubliek laten meebepalen wat we doen.” Autocar wil onder meer lezers uitnodigen om auto-tests te doen.

Het Britse magazine gaat in Nederland opereren in dezelfde markt als onder meer de merken Carros, Autoweek, Autoreview, 4WD-Automagazine en Autovisie. Wanneer het blad verschijnt is nog niet duidelijk. Classic&Sports Car wordt als bijlage in het magazine gevoegd, aldus Currus Media.

Hoewel het raadzaam is om persberichten altijd via e-mail te sturen, kan Autocar Nederland ook via sociale media benaderd worden. Het magazine is onder meer op Twitter te vinden onder de handle @AutocarOnlineNL. Op Youtube is het autotijdschrift te vinden als Autocar NL. Persberichten voor Autocar Nederland kunnen gestuurd worden naar: redactie@autocaronline.nl