FD introduceert de nieuwsapp FD-Focus

Het Financieele Dagblad introduceert deze week een nieuwe app, de FD Focus. De app brengt aan de hand van zeven artikelen het belangrijkste nieuws op het gebied van tech en innovatie.

De betaalde, mobiele applicatie is bij uitstek bedoelt voor ‘young professionals’, laat het FD in een persbericht weten. Elke ochtend verschijnt een nieuwe editie met nieuws en achtergrondverhalen. De opzet is helder, simpel en beeldrijk. Het is de bedoeling dat je in tien à twintig minuten uitgelezen bent.

Nieuwsapp

De gebruiker heeft dagelijks toegang tot drie secties: nieuws over tech en innovatie, verhalen van de FD-redactie en ‘tot slot’. De laatste rubriek verwijst door naar relevant leesmateriaal op andere online kanalen. Alle stukken worden door FD-redacteurs geselecteerd en herschreven voor mobiel.

Nieuwsapp voor techiesKritiek is er ook op het initiatief. Zo uit tech-columnist Elger van der Wel in De Correspondent zijn bedenkingen bij de prijs van FD Focus. Die moet tussen de 10 en de 15 euro per maand gaan kosten. Dat vindt Van de Wel zelfs voor nieuws- en leergierige ’techies’ veel geld.

Persberichten

Persberichten met betrekking tot technische innovaties kunnen gestuurd worden naar de FD-redacteuren: Franka Rolvink, Richard Smit en Rob Woudt. Contactgegevens zijn beschikbaar bij Snappy Persbenadering.