Startup vindt het nog lastig om elke ochtend actueel te zijn

Drie studenten van de Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg, experimenteren met audionieuws via WhatsApp. Podcasts worden al veelvuldig gebruikt voor het verspreiden van nieuws, maar die vragen meestal nogal wat tijd en aandacht van de luisteraar. WhatsNew daarentegen houdt het kort. De studenten praten hun luisteraars bij over de headlines in het nieuws. Ze vragen elke ochtend anderhalve minuut aandacht van de luisteraar. 

WhatsNew? Audionieuws via Whatsapp

WhatsNew? Audionieuws via Whatsapp

Studenten journalistiek experimenteren met nieuws via WhatsappHet experiment is in Brabant uitgevoerd in samenwerking met het Eindhovens Dagblad. Inmiddels is de eerste proef afgesloten. De studenten willen kijken of ze hun startup op eigen kracht kunnen voortzetten en uitbreiden.

Succes

Daarbij moeten ze wel nog wat problemen oplossen. Zo kunnen de jonge nieuwsondernemers nog niet meten hoeveel mensen hun nieuwsbericht openen en helemaal afluisteren. Ze moeten op dit moment nog helemaal varen op reacties van gebruikers om het succes van hun experiment te peilen.

Persberichten

Ook de nieuwsgaring is nog problematisch, laten de studenten weten. WhatsNew heeft vooral moeite om actueel te zijn. De studenten hebben tot nog toe steeds nieuws gebracht dat zich´s nachts heeft voltrokken of ter publicatie is aangeboden. Ze kunnen daarvoor onder meer putten uit persberichten die bij de verschillende redacties van het Eindhovens Dagblad zijn aangeboden. Maar ze vinden het lastig om actueel en relevant nieuws te vinden dat luisteraars nog niet via andere kanalen hebben vernomen. Daarbij speelt ook een rol dat ze zich tot nog toe hebben beperkt tot regionaal en nationaal nieuws.