Kunstmatige intelligentie helpt nieuws-app om het gewenste nieuws te vinden

Google lanceert een nieuwe nieuws-app. De app maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om de gebruiker nieuws voor te schotelen dat bij hem of haar past. Dat meldt het techbedrijf in een persverklaring.

 

Google wil een nieuwe Google Nieuws-app lanceren.

Google lanceert een nieuwe nieuws-app.

Gebruikers van de app krijgen een nieuwsselechtie aangeboden die  is samengesteld door middel van kunstmatige intelligentie (AI). Er wordt ook gewerkt aan een methode die het mogelijk maakt de ontwikkeling van een nieuwsverhaal te volgen.

Tijdlijn

In de app kun je ook kiezen voor ‘full-coverage’. In een tijdlijn is dan te zien hoe een verhaal verteld wordt door verschillende nieuwsmedia.

Google mix

Daarnaast komt er een ‘voor jou’-sectie. Daarin is een mix te vinden van de belangrijkste headlines, nieuws uit de buurt en onderwerpen die de gebruiker interessant vindt. Naarmate de app vaker wordt gebruikt, begrijpt die beter wat de gebruiker wil lezen.

De nieuwe nieuws-app is deze maand gelanceerd. De AI-technologie zal naar verwachting ook bijdragen aan een beter en groter bereik van (gepubliceerde) persberichten.