Nieuwspodcast NU.nl te vinden op SoundCloud en in iTunes

Afgelopen maand is nieuwsplatform NU.nl gestart met een nieuwspodcast. De luisteraar wordt, in ongeveer 15 minuten tijd, bijgepraat over het laatste nieuws en de nieuwsagenda voor die dag. De podcast komt elke werkdag vanaf 06:00 uur in de ochtend beschikbaar. 

NU.nl start nieuwspodcast

Een podcast hoort erbij? ©Chris Wildt

De podcast wordt verzorgd door drie presentatoren. Waar nodig schuiven specialisten van de NU.nl-redactie aan om nieuws nader te duiden.

Nieuwspodcast

Volgens hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman is een nieuwspodcast een logisch vervolg op de mix van wijzen waarop NU.nl nu al het wereldnieuws aanbiedt. “We doen al veel tekst en video. Een podcast hoort daar bij, vinden we.”

Het blijft niettemin een experiment. Er is nog geen contact geweest met adverteerders. Hoekman wil eerst zien of de nieuwspodcast ook aanslaat bij het publiek. Op dit moment maakt het nieuwsplatform al twee specialistische podcasts: de Week van NUtech en Klaar voor de Start. Die laatste wordt gesponsord door ING. Klaar voor de Start brengt vooral zakelijk georiënteerd nieuws. De Week van NUtech doet, zoals de naam al doet vermoeden vooral technieuws. Daarbij valt te denken aan nieuws over de laatste iPhone, maar ook over technische aspecten van de aftapregeling, zoals vastgelegd in de sleepwet.

Forensen

De meer generieke nieuwspodcast ‘Dit wordt het Nieuws‘ is vooral bedoeld voor forensen in de auto of het openbaar vervoer. “Mensen kunnen zich laten bijpraten in de trein, op de fiets of in de auto. Die doelgroep bedienden we nog niet echt”, aldus de NU.nl-hoofdredacteur.

De podcasts zijn te vinden op SoundCloud en in iTunes van Apple. Daarnaast zijn ze te vinden in de podcast-app van Android en op NU.nl zelf.

Persberichten

Persberichten voor de podcast-redactie van NU.nl kunnen worden gestuurd naar redactie@nu.nl. Wilt u de makers direct benaderen met een persbericht, neem dan even contact op met Snappy Persbenadering.