Webkiosk zoekt “internationale propagandabaas”

Blendle zoekt een pr-mannetje of -vrouwtje om hun wereldwijde “propaganda” handen en voeten te geven. Degene die zich van die taak gaat kwijten, moet met een razend goed plan komen. Voor een  persberichtendiarree is in de Blendle-pr in ieder geval geen plaats, zo laat de vacaturetekst van de online nieuwskiosk alvast doorschemeren.

Blendle laakt zaaddodende persberichten

© Blendle / Leonard Fäustl

“Om eerlijk te zijn: wij houden niet zo van pr-mensen. We komen uit de journalistiek, en bij pr moeten we meteen denken aan de duizenden zaaddodende persberichten die steeds over ons uitgestort werden”, zo luidt de vacaturetekst.

Regenboogkoppen en borstklopperij

Grote woorden van de Blendle-kids. Maar ze spreken boekdelen over de kwaliteit van persberichten, zoals journalisten die ervaren. “Journalisten hebben een haat-liefdeverhouding met persberichten”, schreef ik in een eerdere blog al eens. En dus wil Blendle in ieder geval een ‘propagandabaas’ die zich niet schuldig maakt aan het bestoken van journalisten met regenboogkoppen en borstklopperij.

Zweert de nieuwsorganisatie persberichten dan helemaal af? Dat is onwaarschijnlijk want de club stelt ambitieuze doelen. De webkiosk wil zichzelf wereldwijd klonen. “En dat mag niemand ontgaan”, laat ze weten.

‘Propagandabaas’

Maar de organisatie houdt zich nog op de vlakte over wat ze precies verwacht van de nieuwe ‘propagandabaas’ als het gaat om pr, promotie en persbenadering: “Het lastige is dat we hier niet uit kunnen leggen wat wij zo stom vinden en hoe we het zelf dan willen doen. Want als we dat vertellen kun je ons gewoon napraten.”

Maar over één ding is de vacaturetekst wel duidelijk. Blendle zoekt voor deze pr-functie nadrukkelijk naar iemand met een journalistieke achtergrond.

Wees gerust. Ondergetekende is niet in de markt voor de functie van ‘propagandabaas’ bij Blendle (of waar dan ook). Ik blijf gewoon op mijn post om jou bij te staan. Dus als jij jouw persbenadering wilt aanpakken zoals journalisten dat zélf zouden doen dan weet je precies waar je moet zijn.

Bel: 085-8768874

©Snappy Persdiensten 2015

Vind je dit nuttige informatie? Deel het met je vrienden!