Gaykrant is geen rimpelloze doorstart gegund

Voormalig tijdschrift De Gaykrant start door als online nieuwsplatform. De merknaam is overgenomen door twee ondernemers en ondergebracht in een nieuwe stichting. Het platform is op het web te vinden onder de domeinnaam DeGaykrant.nl

gaykrant start doorDe periodiek voor homoseksuelen startte in 1980 en ging in 2013 ten onder. Dat gebeurde onder meer ten gevolge van zakelijke conflicten met oud-hoofdredacteur Henk Krol. Een doorstart mislukte.

Historisch archief

Ondernemers Hans Prummel en Richard Otto willen De Gaykrant nogmaals een kans geven. Ditmaal echter als digitaal platform. Daarmee wordt echter ook het gedrukte, historisch erfgoed van De Gaykrant nieuw leven ingeblazen. Alle historische nummers, vanaf de jaren tachtig, worden digitaal beschikbaar gemaakt.

Juridische twist

Een rimpelloze doorstart lijkt de homokrant echter niet gegund. Vakblad Adformatie meldt dat uitgever MediaMansion juridische stappen overweegt. De uitgever claimt de rechten over het archief en de merknaam van De Gaykrant. Er zou met Prummel en Otto vergeefs overleg zijn gevoerd over samenwerking.

Persberichten, bestemd voor De Gaykrant, kunnen gestuurd worden naar info@degaykrant.nl.