Trump wil Fox ‘kapotmaken’

President Trump wil een eigen mediabedrijf beginnen. Dat meldt de nieuwssite Axios. Trump zou woest zijn op de conservatieve nieuwszender Fox News omdat die president-elect Joe Biden heeft uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. De Amerikaanse president betwist de verkiezingsuitslag nog steeds. 

Helemaal nieuw is het idee niet. Trump zou in 2016 al plannen hebben gehad om een eigen zender te starten. Daar is toen niets van gekomen. Dit ondanks het feit dat de president, gedurende zijn hele ambtstermijn, op voet van oorlog heeft geleefd met de leidende nieuwskanalen.

Trump wil eigen mediabedrijf beginnen

Trump wil eigen mediabedrijf beginnen. Foto: ©Priya Karkare

Digitaal mediabedrijf

Er is gespeculeerd dat Trump een nieuwe kabelzender wil opzetten. Dat is volgens de bronnen die Axios aanhaalt echter te duur en te tijdrovend. Trump zou overwegen een digitaal mediakanaal op te zetten, dat live via internet streamt. Er wordt gespeculeerd over een verdienmodel waarbij leden betalen voor een abonnement.

Het initiatief zou Fox Corporation hard kunnen treffen. Trump richt zich op zijn achterban die veelal Fox News kijken en een abonnement hebben op de online streamingdienst Fox Nation.

Zie ook: Axios.com